Podrum


Vinski podrum se nalazi u Diklu na sjeverozapadnom dijelu grada Zadra. Sastoji se od dvije etaže, kušaona i prezentacijski prostor u prizemlju, a proizvodnja, dozrijevanje vina i arhiva u podrumu.

Ukupni kapacitet podruma je 60 hl, a godišnja proizvodnja iznosi 30 hl. U početku se proizvode sortna vina u količini 3,00-5,00 hl koja se u procesu proizvodnje sljubljuju u najpovoljnije blendove ili dozrijevaju kao sortna vina.

Bijela vina se proizvode u potpuno kontroliranoj fermentaciji u inox posudama uz minimalnu primjenu enoloških preparata, a samo neka dozrijevaju u hrastu i akaciji.

Crna vina dozrijevaju isključivo u hrastovim bačvama.

Podrum je opremljen najsuvremenijom opremom kojom se upravlja centralnim procesorom. Za dozrijevanje vina se koriste bačve renomiranih francuskih proizvođača, a samo desertna vina dozrijevaju u bačvama najboljih hrvatskih proizvođača.


OPG Stjepan Vučemilović
OPG Stjepan Vučemilović
OPG Stjepan Vučemilović
OPG Stjepan Vučemilović
OPG Stjepan Vučemilović
OPG Stjepan Vučemilović
OPG Stjepan Vučemilović
OPG Stjepan Vučemilović
OPG Stjepan Vučemilović